Z znanjem onkraj stereotipov o ženskah v znanosti.

S kampanjo L'Oréal-UNESCO "Za ženske v znanosti" na nacionalni ravni izobražujemo in utrjujemo zavest o poziciji žensk v znanosti, razblinjamo stereotipe ter motiviramo in spodbujamo mlade raziskovalke k nadaljevanju svoje poti v znanosti.

Naročnik L’Oreal Slovenija

Izziv

Program L'ORÉAL – UNESCO »Za ženske v znanosti« je v Slovenijo vstopil leta 2006, s ciljem dviga zavedanja o potencialu žensk v znanosti ter pri tem mlade raziskovalke spodbuditi, da uresničijo svoje sanje in se prijavijo za štipendijo L'Oréal-UNESCO "Za ženske v znanosti". Največji izziv je vsako leto znova navdušiti z novo predstavitvijo programa, izpostaviti ključne tematike in poiskati načine, kako na drugačen način nasloviti stereotipe o ženskah v znanosti ter pri tem izbrati 3 nove dobitnice štipendij.

Z znanjem onkraj stereotipov o ženskah v znanosti.

Rešitev

Vsako leto vrhunec razpisa obeležimo s svečanim večernim dogodkom, ko slavnostno predamo štipendije izbranim raziskovalkam. Dogodek je organiziran v čast znanosti in vsem ženskim znanstvenicam, ki s svojo odličnostjo, vnemo in ljubeznijo do znanosti na dnevni ravni spreminjajo svet. Komunikacijska podpora prek aktivnosti odnosov z javnostmi je sestavni in ključni del projekta, ki je bil poleg izjemnega medijskega odtisa deležen najvišje strokovne nagrade v slovenskem prostoru za komunikacijsko odličnost.

Z znanjem onkraj stereotipov o ženskah v znanosti.
Program družbene odgovornosti za L'Oréal Slovenija je prejel nagrado Slovenskega društva za odnose z javnostmi za izjemne komunikacijske dosežke.

Dosežki

  • Z izpostavljanjem tematike pomagamo pri doseganju večje prepoznavnosti delovanja znanstvenic tako znotraj strokovne kot tudi splošne javnosti.
  • Vseslovenski, odličen in pozitiven medijski odtis.
  • V letu 2018 smo prejeli nagrado Prizma za izjemno komunikacijo v kategoriji “program družbene odgovornosti in neprofitnih organizacij”, ki jo podeljuje Slovensko društvo za odnose z javnostmi.

NASLEDNJI PROJEKT

Naročnik: Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije

Leto: 2018